staret-zenovie2Situată în Județul Neamț, Mănăstirea Nechit este acel loc unde îți poți vindeca sufletul. Dacă ai o problemă de sănătate, o frământare, un necaz, o îndoială, o deznădejde, dacă ești la o răscruce, simpla vizitare a acestui loc binecuvântat și încărcat de Duhul Sfânt, îți va oferi răspunsul așteptat, liniște, împăcare și încredere, îți va arăta Calea.

Și toate acestea datorită unui om cum puțini sunt și extrem de rar ai norocul să întâlnești, Părintele Stareț Zenovie Grigore, un suflet de o bunătate ireală, care în orice moment, fie zi sau noapte, are un cuvânt binecuvântat și un sfat duhovnicesc pentru fiecare pelerin care calcă pragul mănăstirii și care este întâmpinat firesc, natural, poftit la masă, lăsându-i impresia că de mult timp era așteptat.

Sintagma “Omul sfințește locul” este de netăgăduit în acest caz. În vârstă de numai 42 de ani, este de o înțelepciune cutremurătoare, poate și datorită faptului că a strâns mierea învățăturii duhovnicești, încă de la vârsta de 16 ani, de la fostul Stareț ,Parintele Arhimandrit Zenovie Ghidescu, ce a trecut în neființă în anul 2014. Este un OM de o înaltă spiritualitate care trăiește pentru oameni, pentru a se ruga, a dărui, a ajuta, a salva, a vindeca suflete.

A continuat cu aceeași dragoste și stăruință activitatea caritabilă pe care a început-o Părintele Zenovie Ghidescu:  susține familiile nevoiașe din satul Nechit, oferindu-le periodic produse alimentare, articole de îmbrăcăminte sau produse de primă necesitate, oferă hrană, adăpost, sfat duhovnicesc și bani oamenilor nevoiași care trec pragul mănăstirii, oferă sprijin asistaților din diverse așezăminte de asistență socială ( Spitalul de bolnavi cronici de la Razboieni, Spitalul de copii nerecuperabili de la Pastraveni, centrele de plasament din Piatra-Neamț, Scoala Specială “Alexandru Roșca” Piatra Neamț, Căminul de bătrâni Piatra Neamț etc.)

Dacă aş trăi de o mie de ori tot călugăr m-aş face! Nimic din lume nu se compară cu bucuria rugăciunii şi a vieţii în mănăstire! Sunt vorbele părintelui Zenovie Grigore, care ne-a spus că numele Zenobios înseamnă “viaţă”.

« »

Ne găsești si pe Facebook!